Biografie

Geboren in 1951. Woont en werkt in Brugge. Nam deel aan talrijke groepstentoonstellingen of individueel. Werken in particuliere collecties in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Luxemburg, de Verenigde Staten. Grafische kunsten Retsin gaf de basis voor de praktijk van verschillende technieken die zal dienen vanaf 1980 te beginnen met het maken van affiches reclame, ontwerp, grafische vormgeving en reclame voor mode bedrijven. Zo combineren traditionele schilderkunst en picturale onderzoek en technologie, bracht hij de late jaren 80 om zich te wijden aan de ontwikkeling van zijn artistieke visie in 1992 en begon zijn artistieke carrière op zich.

In zijn schilderijen vormt de hoge dichtheid van beelden, doelen, nummers, letters, het tekenen van zijn mix van beelden uit de media, het maken van collages van stripboeken, tijdschrift knipsels, reclame beelden, het vormt de elementen van stijl.
In deze richting worden zowel picturale als onderzoekstechnieken ontwikkeld. Dit is acryl, met zijn flexibiliteit, collages door hun decoratief element dat zijn eerste gunsten won .

ICONS & IMAGES van POP & STREET CULTUUR

four roses….the good ,the bad,the ugly………..white horse……… great mural (diptich) 240 x 160 sign: RETSIN acrylic on canvas
Scroll to Top